Η Επιχείρηση

Όραμα

Θέλουμε να είμαστε μία αξιόπιστη γέφυρα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο βιομηχανικό πανόραμα, διατηρώντας την εταιρία μας ανοιχτή σε νέες δυνατότητες.

Η Ergus πήρε μορφή από το όραμα των ιδρυτών οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν μια ηθική και ενάρετη εταιρεία, που θα μπορούσε να διαρκέσει και να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου, προστατεύοντας την ανθρώπινη και τεχνική κληρονομιά της επιχειρηματικότητας τους, αλλά καλωσορίζοντας και την αλλαγή ως ευκαιρία.

Μέσω της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας μας παρέχουμε στους πελάτες μας διακεκριμένες υπηρεσίες και ένα προϊόν που κάνει τη βιομηχανία πιο αποτελεσματική. Εργαζόμαστε σκληρά, καθημερινά, για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε διαφανείς και εξειδικευμένες σχέσεις.

Ιστορία

Η Ergus ιδρύθηκε το 1993 από δύο ευρηματικούς επιχειρηματίες – έχοντας και οι δύο μακροχρόνια εμπειρία στα βιομηχανικά ηλεκτρονικά – οι οποίοι είχαν συλλάβει και εισάγει στην αγορά έναν καινοτόμο ηλεκτρονικό μετατροπέα (inverter), εφαρμόζοντάς τον στις μηχανές συγκόλλησης.

Η σημαντικότητα της εφαρμογής αυτής εκτιμήθηκε αμέσως και έφερε τη γρήγορη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σειράς μηχανών συγκόλλησης και αργότερα τα μηχανήματα κοπής plasma, τα οποία στη συνέχεια έγιναν η ναυαρχίδα της εταιρείας.

Η τεχνογνωσία της Ergus σε συνδυασμό με τη γνωστή αξιοπιστία των μηχανημάτων, προσέλκυσαν πολλούς OEM οι οποίοι στηρίχτηκαν στην εταιρεία για την κατασκευή των εξατομικευμένων μοντέλων τους.

Αυτή η ευελιξία ενίσχυσε την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας παγκοσμίως. Η Ergus απόκτησε μια νέα νοοτροπία και έδωσε έμφαση στο brand name της, καθιερώνοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που συνεχίζει να αναπτύσσεται έως σήμερα.

Το 2018 η Ergus ενώθηκε με της Carmon – ιστορικό όνομα στον τομέα των εργαλείων κατεργασίας μετάλλων υψηλής ακρίβειας – με την οποία μοιράστηκε όχι μόνο τις αγορές αλλά και τις αξίες. Μαζί αποφάσισαν να ενώσουν τις δομές τους ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες και να ενισχυθούν  περαιτέρω οι δύο ονομασίες. Σε αυτήν την ενοποιημένη βάση συνέργειας η Carmon και η Ergus συνεχίζουν την προσπάθεια εξέλιξης τους, προσέχοντας να διατηρήσουν την τεχνική κληρονομιά “Made in Italy”.